Ingrediente
- 1 felie de bacon
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita apa
- 2 linguri pesmet
- 5-6 frunze de busuioc proaspat, tocat marunt
- 1 rosie mica, taiata in jumatati (sau ½ rosie mare)
- 1 ou mare
- 1 cana baby spanac
- ½ avocado, taiat felii
- sare kosher
- piper negru, proaspat macinat
Cum se prepara
Intr-o tigaie nonaderenta frige felia de bacon, pe ambele parti pana devine crocanta. Nu adauga ulei, deoarece isi va lasa acesta grasime. Cand este crocant, scoate-l pe un servet de bucatarie si lasa-l sa se raceasca putin, apoi toaca-l marunt.
In tigaie, peste grasimea ramasa adauga jumatate din cantitatea de ulei, apa si otetul. Da in clocot timp de 30 de secunde, amestecand bine. Adauga sosul intr-un bol.
In tigaie, adauga o lingura de ulei si si prajeste oul ochi.
Intr-un bol amesteca o lingura de ulei cu pesmetul si sare. Pune de-oparte o lingura din amestec iar restul amesteca-l cu spanacul.
In tigaie, adauga rosiile cu partea taiata in jos si frige-le timp de doua minute sau pana devin maronii. Scoate-le din tigaie si asaza-le intr-un bol alaturi
Adauga spanacul intr-un bol si amesteca-l cu dressingul preparat. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Peste acesta adauga rosiile peste care presara pesmetul ramas. Asaza langa ou si bucatelele de bacon si feliile de avocado. Asezoneaza totul cu sare si piper si serveste imediat.
Sursa foto: cookinglight.com