Ingrediente pentru micul dejun cu cereale
- 200g quinoa
- 250ml apa rece
- 350ml lapte
- 2 mere taiate in cubulete
- 2 linguri unt
- 3 linguri zahar brun
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- coaja rasa de la o portocala
- un praf de sare
Cum se prepara micul dejun cu cereale
Intr-un castron incapator adaugav si toarna apa calda peste aceasta. Acopera vasul si lasa quinoa la inmuiat timp de 5 minute, apoi scurge apa foarte bine.
Intr-o tigaie nonaderenta caleste merele cu o lingura de unt timp de 5-10 minute, sau pana se inmoaie si incep sa se caramelizese. Amesteca continuu in aceasta perioada.
Pune quinoa intr-o oala cu cei 250ml de mililitri de apa, 250 ml de lapte si sarea. Adu totul la punctul de fierbere si lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi redu focul aproape de minim, acopera oala cu un capac si lasa quinoa sa fiarba timp de 10 minute. Cand este gata ia oala de pe foc si amesteca usor cu o furculita.
Intr-un castron adauga laptele ramas (dupa ce in prealabil l-ai incalzit usor), zaharul, vanilia, coaja de portocala si scortisoara. Amesteca bine astfel incat aromele sa se combine.
Adauga peste quinoa fiarte unt ramas si laptele aromat. Amesteca bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza foarte bine. La final adauga merele calite.
Cum se serveste micul dejun cu cereale
Micul dejun cu cereale poate fi servit atat rece cat si cald. Poti servi alaturi un pahar de suc proaspat de fructe.
Sursa foto: foodcomablog.com