Aperitive

#orez #oua #ulei de masline #cuptor #marar #dovlecei #praz #feta #omleta

Omleta greceasca la cuptor

Omleta la cuptor este un preparat potrivt pentur micul dejun. Se prepara repede si este foart gustoasa. Se serveste cu salata de rosii si ceapa.
 

Ingrediente pentru omleta greceasca
 

  • 50 grame orez
  • 80 ml ulei de masline
  • 3 bucati de praz feliate
  • 3 dovlecei rasi
  • 50 grame menta tocata
  • o legatura de marar tocat
  • 8 oua batute
  • 150 grame feta.

     

Cum se prepara omleta greceasca
 

Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt o tava rotunda . Fierbe orezul in apa clocotita pentru 10 minute . Scurge de apa.

Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga prazul si caleste-l timp de 10 minute.

Adauga dovlecii si usturoiul. Lasa pe foc timp de 2- 3 minute. Adauga apoi orezul, menta, mararul, ouale si feta. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine.

Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.
 

Cum se serveste omleta greceasca
 

Omleta greceasca se serveste cu salata de rosii si ceapa rosie.

  •   2011-07-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii