Aperitive

#retete paste #oua #maioneza #ceapa #ardei

Oua umplute special de Paste

Daca nu stii ce sa faci cu ouale de Pasti ramase nemancate, ar trebui sa incerci sa le folosesti pentru a pregati oua umplute. Sunt usor de preparat si foarte gustoase, astfel ca cei cei care le vor gusta te vor intreba care este secretul prepararii lor.
 

Ingrediente pentru oua umplute special de Pasti:
 

  • 18 oua fierte
  • 1 cana de maioneza
  • 2 cepe potrivite, tocate marunt
  • 2 ardei grasi , tocati marunt
  • 2 cozi de telina taiate, fara a fi tocate
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara ouale umplute special de Pasti:
 

Fierbe ouale astfel incat sa fie tari (aproximativ 10 minute), raceste-le sub un jet de apa rece si apoi decojeste-le. Curata-le bine si cu grija, astfel incat nici o urma de coaja sa nu ramana pe albus.

Lasa ouale sa se usuce putin, pe un prosop de hartie.

Taie-le in jumatate iar galbenusurile pune-le intr-un castron larg.

Adauga maioneza si ceapa tocata marunt.

Pune si doi ardei grasi potriviti, tocati marunt.

Adauga si cozile de telina, taiate marunt.

Amesteca bine compozitia si apoi gust-o. Daca simti nevoia de a adauga maioneza, o poti face. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cu ajutorul unei linguri pune compozitia in jumatatile de albus iar deasupra presara putin patrunjel maruntit sau cu piper iute.
 

Cum se servesc ouale umplute special de Pasti:

 

Le poti servi cu feliute de telina sau morcov sau morcovi mici deja preparati.
 

Inainte de a le servi este indicat sa le lasi putin la rece.


Pofta buna!
 

  •   2010-03-19
  •   43422 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Cauta-ti perechea