Aperitive

#oua #maioneza #pate

Oua umplute sub forma de ratuste

Daca iti doresti sa prepari un aperitiv spectaculos si usor de realizat, incearca o reteta de ratuste umplute. Daca iti plac oule umplute, cu putina imaginatie un vas de yena poate deveni un lac pe care plutesc niste ratuste simpatice. Copiii vor fi incantati sa manance asa ceva.


Ingrediente pentru oua umplute sub forma de ratuste
 

  • 10 oua fierte tari (la fiert se pune sare)
  • 200 g pate de ficat (o cutie mare)
  • 8 linguri de smantana/iaurt
  • 2 linguri maioneza
  • 2 cepe
  • 50-60 g unt
  • branza de vaca
  • frunze de salata verde
  • piper boabe/macinat
  • sare
  • ardei/gogosar rosu sau morcov
  • patrunjel verde


Cum se prepara ouale umplute sub forma de ratuste
 

Ceapa se toaca foarte fin si se inabusa in unt pana cand se inmoaie si scade.

Se taie ouale fierte in doua, pe lungime. Albusurile se pun deoparte. Galbenusurile fierte, impreuna cu pateul de ficat si ceapa se pun in blender si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust. Se umplu albusurile cu pasta obtinuta mai sus.

Din branza de vaci proaspata se modeleaza capetele ratustelor. Se rup in doua scobitorile, infigandu-se cate o jumatate de scobitoare in loc de gat in fiecare rata, apoi se infige capul si se decoreaza cu boabe de piper (pe post de ochi) si gogosar rosu fasiute (pe post de cioc).

Cu ajutorul unei scobitori se monteaza aripi din frunzulite de patrunjel.

Maioneza se amesteca bine cu smantana/iaurtul si se intinde ca o " balta " pe suprafata unui platou, peste frunze de salata verde. Apoi se pun ratustele pe platou sa inoate linistite.
 

Cum se servesc ouale umplute sub forma de ratuste
 

Se servesc imediat. Pofta buna!

 

Reteta oferita acasa.ro de Oana M.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare