Painea cu ierburi este foarte aromata si usor de preparat. Este potrivita pentru gustari, salate si alte preparate. O poti consuma ca atare, cu unt si sare.


Ingrediente pentru painea cu ierburi

 

  • 300 ml apa;
  • 150 ml suc de portocala ;
  • 200 grame fulgi de ovaz ;
  • 50 grame unt;
  • 225 grame faina integrala;
  • 400 grame faina;
  • 50 grame zahar brun;
  • sare;
  • 30 grame drojdie;
  • 1 ou;
  • 70 grame parmezan;
  • 20 grame busuioc uscat;
  • 20 grame oregano ;
  • 20 grame cimbru;
  • 20 grame praf de usturoi.


Cum se prepara painea cu ierburi


Fierbe apa cu sucul de portocala si adauga fulgii de ovaz. Ia de pe foc si adauga untul. Intr-un bol amesteca faina integrala cu 75 grame faina alba , zahar, sare si drojdie. Incorporeaza mixtura de ovaz si ouale si amesteca bine.

Adauga apoi faina pana obtii o coca elastica si lasa la dospit timp de o ora.

Intr-un bol amesteca parmezanul cu busuiocul, oregano, cimbru si praful de usturoi. Din coca formeaza mai multe paini, aseaza-le in tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Scoate painile si unge-le cu amestecul de ierburi si parmezan. Mai da la cuptorul incins pentru 15 minute.


Cum se serveste painea cu ierburi


Painea cu ierburi se serveste ca atare, la diverse preparate.

  •   2012-01-30
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.