Aperitive

#faina #masline #paine

Paine cu masline

Daca iti place painea si vrei sa incerci ceva deosebit, fa o paine de casa cu masline . Este parfumata si gustoasa si o poti folosi cu succes in bucatarie, la multe preparate.

Ingrediente pentru painea cu masline
 

  • 1 pachet drojdie uscata
  • ½ cana apa calda
  • 2 lingurite zahar
  • 1 ½ cana lapte calda
  • ½ cana faina de porumb
  • 1 ½ linguri sare
  • 1 cana masline uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina integrala de grau
  • 2 cani faina nealbita
     

Cum se prepara painea cu masline
 

Amesteca primele 3 ingrediente intr-o cana cu gradatie. Lasa-le sa stea 5 minute.

Amesteca aceasta compozitie cu lapte si cu faina de grau, sarea, maslinele, uleiul de masline si faina integrala. Adauga in aceasta compozitie o cana de faina nealbita. Amesteca. Apoi, gradual, adauga restul de faina nealbita, pana cand obtii un aluat tare. Framanta-l pana devine elastic si neted. Se unge un vas si se pune aluatul in el, lasandu-l sa creasca. Trebuie tinut acoperit. Ar trebui sa-si dubleze marimea.

Imparte aluatul in jumatate, se pune pe o hartie de copt , acoperit, se acopera si se lasa sa creasca iar. Painea se face la cuptorul incins la 195 grade Celsius.
 

Cum se serveste painea cu masline
 

Se serveste dupa racire.
 

  •   2010-11-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii