Painea cu seminte este delicioasa si foarte satioasa. O poti servi calda imediat dupa ce ai scos-o de la cuptor. O poti folosi si pentru alte preparate. Este potrivita la o cana cu ceai fierbinte, unsa cu unt si dulceata.
Ingrediente pentru paine cu seminte
- 350 grame faina
- 150 grame faina de secara
- 150 grame seminte de floarea soarelui
- 25 grame chimen
- 50 grame mac
- 50 grame susan
- 75 ml melasa neagra
- 300 ml apa
- sare
- drojdie.
Cum se prepara painea cu seminte
Amesteca faina cu sare, drojdie, seminte de floarea soarelui, chimen si mac. Adauga melasa si apa si amesteca totul foarte bine. Framanta aluatul foarte bine, timp de 10 minute. Lasa apoi aluatul sa creasca timp de 2 ore intr-un loc calduros.
Unge o tava cu ulei si putina faina. Mai framanta putin aluatul. Da aluatului o forma de minge si rostogoleste-l prin semintele de susan. Pune apoi aluatul in tava si mai lasa sa creasca timp de o ora.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Poti cresta putin aluatul cu un cutit. Da apoi aluatul la cuptor timp de 30 - 40 de minute, pan cand capatao culaore aurie.
Cand este gata scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi.
Cum se serveste painea cu seminte
Paine cu seminte se serveste ca atare la diverse preparate.