Aperitive

#paine #seminte #susan #faina

Paine cu seminte

Painea cu seminte este delicioasa si foarte satioasa. O poti servi calda imediat dupa ce ai scos-o de la cuptor. O poti folosi si pentru alte preparate. Este potrivita la o cana cu ceai fierbinte, unsa cu unt si dulceata.

 

Ingrediente pentru paine cu seminte

 

 

Cum se prepara painea cu seminte

 

Amesteca faina cu sare, drojdie, seminte de floarea soarelui, chimen si mac. Adauga melasa si apa si amesteca totul foarte bine. Framanta aluatul foarte bine, timp de 10 minute. Lasa apoi aluatul sa creasca timp de 2 ore intr-un loc calduros.

Unge o tava cu ulei si putina faina. Mai framanta putin aluatul. Da aluatului o forma de minge si rostogoleste-l prin semintele de susan. Pune apoi aluatul in tava si mai lasa sa creasca timp de o ora.

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Poti cresta putin aluatul cu un cutit. Da apoi aluatul la cuptor timp de 30 - 40 de minute, pan cand capatao culaore aurie.

Cand este gata scoate painea de la cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi.

 

Cum se serveste painea cu seminte

 

Paine cu seminte se serveste ca atare la diverse preparate.

  •   2010-10-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii