Aperitive

#rosii #masline #busuioc #oua #branza #sunca #faina #paine

Paine cu sunca, branza si busuioc

Painea cu sunca, branza si busuioc este usor de preparat si foarte gustoasa. Este satioasa, fiind potrivita si pentru micul dejun. O poti servi atat simpla, cat si la diverse aperitive .
 

Ingrediente pentru painea cu sunca, branza si busuioc
 

  • 1 kg faina
  • 625 ml apa
  • 30 grame drojdie
  • 20 grame zahar
  • 10 grame sare
  • 10 felii de sunca
  • 8 oua fierte
  • 400 grame branza
  • busuioc proaspat
  • rosii uscate
  • masline
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

Cum se prepara paine cu sunca, branza si busuioc
 

Amesteca faina cu jumatate de apa. Adauga si drojdia , sarea si zaharul. Amesteca bine. Framanta bine painea pana obtii un aluat elastic .

Intinde aluatul. In mijloc aseaza sunca, ouale fierte, branza, busuiocul, rosiile si maslinele. Stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Impatureste aluatul, astfel incat sa obtii o rulada. Transfera aluatul intr-o tava tapetata cu faina. Lasa sa se odihneasca 15 minute.

Da apoi tava la cuptor pentru 35 - 40 de minute.
 

Cum se serveste painea cu sunca, branza si busuioc
 

Painea cu sunca, branza si busuioc se serveste ca atare sau cu diverse aperitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului