Aperitive

#rosii #masline #busuioc #oua #branza #sunca #faina #paine

Paine cu sunca, branza si busuioc

Painea cu sunca, branza si busuioc este usor de preparat si foarte gustoasa. Este satioasa, fiind potrivita si pentru micul dejun. O poti servi atat simpla, cat si la diverse aperitive .
 

Ingrediente pentru painea cu sunca, branza si busuioc
 

  • 1 kg faina
  • 625 ml apa
  • 30 grame drojdie
  • 20 grame zahar
  • 10 grame sare
  • 10 felii de sunca
  • 8 oua fierte
  • 400 grame branza
  • busuioc proaspat
  • rosii uscate
  • masline
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

Cum se prepara paine cu sunca, branza si busuioc
 

Amesteca faina cu jumatate de apa. Adauga si drojdia , sarea si zaharul. Amesteca bine. Framanta bine painea pana obtii un aluat elastic .

Intinde aluatul. In mijloc aseaza sunca, ouale fierte, branza, busuiocul, rosiile si maslinele. Stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Impatureste aluatul, astfel incat sa obtii o rulada. Transfera aluatul intr-o tava tapetata cu faina. Lasa sa se odihneasca 15 minute.

Da apoi tava la cuptor pentru 35 - 40 de minute.
 

Cum se serveste painea cu sunca, branza si busuioc
 

Painea cu sunca, branza si busuioc se serveste ca atare sau cu diverse aperitive.

  •   2011-07-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii