Aperitive

#paine # paine de casa #reteta paine #sandvis paine

Paine de casa pufoasa, ideala pentru sandvisuri

Cea mai gustoasa paine cu putinta este, cu siguranta, cea preparata in casa. Iata o reteta de paine pufoasa, foarte buna pentru sandvisurile pe care le iei cu tine la serviciu:

Ingrediente pentru painea de casa pufoasa

  • 5 cani de faina
  • 2 linguri zahar
  • 3 lingurite sare
  • 30 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani lapte cald

Cum se prepara painea de casa pufoasa

Amesteca drojdia cu laptele cald si cu zaharul si lasa deoparte 10 minute pana cand se formeaza maiaua.

Intr-un lighean de bucatarie pune faina, apoi toarna in mijloc maiaua si uleiul. Framanta coca pana cand intreaga cantitate de faina este incorporata. Daca aluatul este prea vartos, mai pune putina apa calduta si framanta bine pana cand ti se desprinde cu usurinta de pe maini.

Lasa aluatul la dospit jumatate de ora. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cand aluatul si-a dublat volumul, imparte-l in doua si aseaza-l in tavi de cozonac pe care le-ai uns in prealabil cu putin ulei.

Da painea la cuptor pentru 30-35 de minute, apoi scoate-o pe o carpa curata si stropeste-i coaja cu putina apa pentru a ramane moale, apoi infasoar-o si las-o sa se raceasca.

Cum se serveste painea de casa pufoasa

Painea de casa pufoasa este ideala pentru sandvisuri, insa taie-o doar dupa ce s-a racit.

Sursa foto: thehappylarder.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului