Painea prajita cu ciuperci reprezinta un aperitiv usor de facut, gustos, care necesita ingrediente simple. Le poti avea deja in casa. Rezultatul este unul deosebit, datorita aromei de paine prajita si a ciupercilor calde.
Ingrediente pentru painea prajita cu ciuperci
- 500 grame ciuperci
- 50 + 50 grame grame unt
- 1 lingura ulei
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 sfert de cana de apa
- 1 lingura si jumatate de otet balsamic
- 2 linguri de ceapa tocata
- patrunjel tocat
- sare
- piper
- felii de paine
Cum se prepara painea prajita cu ciuperci
Spala si curata ciupercile de coaja. Taie-le marunt.
Pune 25 grame de unt intr-o tigaie, impreuna cu uleiul. Foloseste o tigaie medie si pune la foc mediu. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut, pentru a se cali putin.
Da focul la intensitate mai mare si adauga ciupercile. Tine-le pe foc 1-2 minute, amestecand, astfel incat acestea sa se imbibe cu sosul de unt. Adauga apoi sare si apa. Acopera tigaia cu un capac si redu intensitatea focului la minim. Lasa ciupercile sa se faca in jur de 10 minute, apoi scoate capacul si mai tine tigaia pe foc un pic. Astfel, o parte din lichid se va evapora.
Ia feliile de paine si unge-le cu unt (50 de grame) pe ambele parti. Aseaza feliile astfel unse pe un gratar si lasa-le cat sa capete o culoare aurie. Aseaza-le apoi pe o farfurie sau un platou.
Pune otetul balsamic pe ciuperci si adauga si ceapa. Adauga 25 de grame de unt si amesteca pentru ca acesta sa se topeasca.
Compozitia de ciuperci se intinde pe feliile de paine. Pot fi garnisite cu sare, piper, patrunjel, dupa gust.
Cum se serveste painea prajita cu ciuperci
Se servesc imediat, calde.