Aperitive

#ciuperci #paine

Paine prajita cu ciuperci

Painea prajita cu ciuperci reprezinta un aperitiv usor de facut, gustos, care necesita ingrediente simple. Le poti avea deja in casa. Rezultatul este unul deosebit, datorita aromei de paine prajita si a ciupercilor calde.


Ingrediente pentru painea prajita cu ciuperci
 

  • 500 grame ciuperci
  • 50 + 50 grame grame unt
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 sfert de cana de apa
  • 1 lingura si jumatate de otet balsamic
  • 2 linguri de ceapa tocata
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • felii de paine


Cum se prepara painea prajita cu ciuperci


Spala si curata ciupercile de coaja. Taie-le marunt.

Pune 25 grame de unt intr-o tigaie, impreuna cu uleiul. Foloseste o tigaie medie si pune la foc mediu. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut, pentru a se cali putin.

Da focul la intensitate mai mare si adauga ciupercile. Tine-le pe foc 1-2 minute, amestecand, astfel incat acestea sa se imbibe cu sosul de unt. Adauga apoi sare si apa. Acopera tigaia cu un capac si redu intensitatea focului la minim. Lasa ciupercile sa se faca in jur de 10 minute, apoi scoate capacul si mai tine tigaia pe foc un pic. Astfel, o parte din lichid se va evapora.

Ia feliile de paine si unge-le cu unt (50 de grame) pe ambele parti. Aseaza feliile astfel unse pe un gratar si lasa-le cat sa capete o culoare aurie. Aseaza-le apoi pe o farfurie sau un platou.

Pune otetul balsamic pe ciuperci si adauga si ceapa. Adauga 25 de grame de unt si amesteca pentru ca acesta sa se topeasca.

Compozitia de ciuperci se intinde pe feliile de paine. Pot fi garnisite cu sare, piper, patrunjel, dupa gust.
 

Cum se serveste painea prajita cu ciuperci


Se servesc imediat, calde.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare