Aperitive

#paine #zahar #migdale

Paine prajita frantuzeasca cu migdale

Un mic dejun delicios sau o gustare pentru scoala sau serviciu poate fi painea prajita frantuzeasca , cu migdale . Serveste-o alaturi de fructe si vei avea o surpriza foarte frumoasa.

Ingrediente pentru paine prajita frantuzeasca cu migdale
 

  • 1 cana fulgi de migdale
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri faina
  • ¼ lingurita sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita extract de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 12 felii mici de paine frantizeasca
  • 3 linguri ulei de rapita
  • 3 linguri unt
  • zahar pudra
     

Cum se prepara painea prajita frantuzeasca cu migdale
 

Prajeste migdalele 5 minute intr-o tigaie, apoi ia-le de pe foc.
Amesteca intr-un castron ouale, laptele, faina, praful de copt, extractul de migdale si cel de vanilie. Apoi inmoaie bine de tot feliile de paine in acest sos si apoi pune painea la frigider pentru o ora.

Incinge uleiul de rapita intr-o tigaie. Scoate painea si ia fiecare felie si preseaza-o peste migdale, dar doar pe o singura parte. Dupa ce aceasta se acopera cu un strat de migdale, pune-o in tigaie si prajeste-o pe ambele parti.
 

Cum se serveste painea prajita frantuzeasca cu migdale
 

Se serveste cu zahar pudra presarat deasupra painii.
 

  •   2011-02-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii