Aperitive

#paine #lipie #faina

Paine rustica siciliana

Painea rustica siciliana este o varianta italieneasca a lipiei libaneze. O poti servi la numeroase preparate. O mai poti servi si cu salate sau hummus .

 

Ingrediente pentru painea rustica sicilliana

 

  • 250 grame faina
  • drojdie uscata
  • ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • gris
  • rozmarin
  • sare grunjoasa.

 

Cum se prepara painea rustica siciliana

 

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga uleiul si amesteca bine. Adauga treptat si apa minerala. Framanta apoi bine aluatul format.

Pe o suprafata plana, cu putina faina, intinde aluatul si taie-l in mai multe parti. Pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu gris, intinde foile de aluat.

Lasa aluatul sa dospeasca timp de 10 - 15 minute. Presara apoi pe deasupra aluatului rozmarinul si sarea grunjoasa. Stropeste fiecare lipie cu ulei de masline.

Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.

 

Cum se serveste painea rustica siciliana

 

Painea rustica siciliana se serveste la diverse preparate.

  •   2010-10-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii