Aperitive

#paine #lipie #faina

Paine rustica siciliana

Painea rustica siciliana este o varianta italieneasca a lipiei libaneze. O poti servi la numeroase preparate. O mai poti servi si cu salate sau hummus .

 

Ingrediente pentru painea rustica sicilliana

 

  • 250 grame faina
  • drojdie uscata
  • ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • gris
  • rozmarin
  • sare grunjoasa.

 

Cum se prepara painea rustica siciliana

 

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga uleiul si amesteca bine. Adauga treptat si apa minerala. Framanta apoi bine aluatul format.

Pe o suprafata plana, cu putina faina, intinde aluatul si taie-l in mai multe parti. Pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu gris, intinde foile de aluat.

Lasa aluatul sa dospeasca timp de 10 - 15 minute. Presara apoi pe deasupra aluatului rozmarinul si sarea grunjoasa. Stropeste fiecare lipie cu ulei de masline.

Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.

 

Cum se serveste painea rustica siciliana

 

Painea rustica siciliana se serveste la diverse preparate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului