O reteta de pate de ciuperci este numai buna atunci cand vrei sa incerci niste aperitive noi. De asemenea, pateul de ciuperci este un preparat potrivit pentru vegetarieni . Se face foarte usor, in mai putin de 10 minute.
Ingrediente pentru pate de ciuperci
- ciuperci maruntite
- 2 linguri unt
- 225 grame crema de branza
- ½ lingura pudra curry
- 1 lingura sos worcestershire
- 1 lingurita vin alb
- ½ cana arahide taiate
Cum se prepara pateul de ciuperci
Soteaza ciupercile in unt cam 5 minute, pana cand aceastea devin inchise la culoare. Transfera-le pe un prosop de hartie ca sa-si scurga grasimea.
Pune intr-un blender ciupercile, crema de branza, praful curry, sosul worcestershire si vinul alb. Mixeaza pentru a obtine o pasta omogena. Adauga apoi arahidele si da compozitia la frigider.
Cum se serveste pateul de ciuperci
Se serveste garnisit cu frunze de patrunjel. II poti pune si nasturel.