Reteta de pate de pasare poate fi pregatita usor in propria bucatarie. Este o reteta gustoasa, pe care o poti servi si invitatilor la masa, dar si celor din propria familie.

Ingrediente pentru pateul de pasare:
 

  • 0, 5 kilograme de ficatei de pasare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1-2 linguri ulei de masline sau porumb
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • un varf de lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de ierburi maruntite: dafin, busuioc, cimbru
  • un strop de coniac sau de vin
  • sare si piper dupa gust
  • optional: 1 galbenus de ou.
     

Cum se prepara pateul de pasare:
 

Curata ceapa si tai-o solzisori. Apoi pune-o la calit in ulei. Las-o sa devina transparenta.

Spala ficateii, curata-i de grasime, scurge-i de apa si adauga-i peste ceapa.

Prajeste-i inabusit, cu capacul pus si fara a pune apa, adaugand si ierburile maruntite si un strop de coniac sau vin.

Amesteca in ei din cand in cand iar atunci cand nu mai au zeama ii scoti intr-un vas curat.

Piseaza-i bine, adauga pe rand bucatele de unt si, daca vrei, oul batut bine. Daca iti place ca pate-ul sa fie mai tare, opreste-te din adaugatul untului atunci cand pateul are consistenta pe care ti-o doresti.

Da vasul la frigider pana a doua zi.
 

Cum se serveste pateul de pasare:
 

Se serveste rece, pe felii de paine alba, neagra sau prajita ori in interiorul unor aperitive pe baza de aluaturi usor de preparat.
 
Poate fi insotit de ceapa verde, rosii, salata sau ridichi.

Daca aceasta reteta ti se pare prea complicata, poti incerca pateul de rata cu pipote de la Cora, pe care il poti gasi in rafturile magazinului.
 

Sursa foto : reluctantgourmet.com

  •   2010-04-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii