Pateul de somon afumat este ideal pentru invitatii distinsi, pe care trebuie sa ii astepti cu delicatese culinare savuroase, care denota rafinament.
Ingrediente pentru pateul de somon afumat:
- 200 g somon afumat
- 125 g mascarpone
- 85 g maioneza
- 1 lingura de marar taiat marunt
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingura de crema de hrean
- 1 lingurita de mustar
- 1 legatura de ceapa verde
Cum se prepara pateul de somon afumat:
Asaza intr-un castron somonul si mixeaza-l pana cand capata compozitia unei paste. Transfera-l apoi intr-un castron mare si adauga peste el mascarpone, maioneza, ceapa verde taiata marunt, mararul, sucul de lamaie, hreanul si mustarul, apoi amesteca bine.
Adauga la final sare si piper dupa gust, acopera vasul cu folie si pune-l la frigider aproximativ trei ore.
Cum se serveste pateul de somn afumat:
Pateul de somnon se serveste rece, in boluri micute, decorat cu o crenguta de marar.
Sursa foto: oneworldoneocean.com