Piftia din carne de curcan este un preparat care nu lipseste de pe masa de sarbatoare a romanilor. Se prepara destul de usor si este o adevarata delicatesa.
Ingrediente pentru piftia din carne de curcan
- 500 grame carne de curcan
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- boab de piper.
Cum se prepara piftia din carne de curcan
Spala bine carnea de curcan. Pune-o intr-o oala la fiert. Apa trebuie sa acopere complet carnea. Lasa sa fiarba la foc potrivit. Adauga ceapa, 2 catei de usturoi , boabele de piper si frunzele de dafin. Lasa carnea sa fiarba cateva ore. Ai grija sa indepartezi spuma care se formeaza deasupra.
Cand carnea se indeparteaza usor de pe oase, ia-o de pe foc. Aseaza carnea dezosata pe fundul unu recipient. Strecoara zeama in care a fiert si las-o sa se raceasca putin. Intre timp fa un mujdei din restul de usturoi. Amesteca cu zeama de carne.
Toarna zeama peste bucatile de carne. Da recipientul cu piftia la rece. Lasa-l sa se raceasca cateva ore, sau peste noapte.
Cum se serveste piftia din carne de curcan
Piftia din carne de curcan se serveste ca atare, cu mustar picant.