Piftia din carne de porc este un preparat traditional romanesc, care se consuma in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din picioare de porc , insa mai poti adauga si capatana si urechile de porc.
Ingrediente pentru piftia din carne de porc
- 1 kilograme picioare de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- patrunjel
- 1 pastarnac
- boabe de piper
- 5 catei de usturoi
- sare.
Cum se prepara piftia din carne de porc
Spala si curata bine picioarele de porc. Taie apoi picioarele in mai multe bucati. Pune bucatile de porc la fiert, intr-o oala. Apa trebuie sa acopere in intregime bucatilede porc. Lasa la fiert la foc mic, cateva ore. Din cand in cand arunca spuma care se formeaza deasupra apei.
Adauga apoi sarea si zarzavatul tocat. Mai lasa la fiert pana cand carnea se desface usor. Cand a fiert bine, desfa carnea de pe oase, pe care le arunci. Aseaza carnea pe fundul unui bol. Piseaza usturoiul si amesteca cu putina sare. Amesteca in zeama in care a fiert carnea.
Strecoara zeama in care a fiert carnea si toarna peste carnea din bol. Ai grija sa acoperi bine carnea cu lichid. Da apoi bolul la rece, ca sa se inghege, timp de cateva ore.
Cand s-a inghegat bine, rastoarna piftia pe un platou.
Cum se serveste piftia din carne de porc
Piftia din carne de porc se serveste ca atare, taiata in felii.