Piureul irlandez cu cartofi si varza este un preparat satios si gustos. Baconul crocant, piureul cremos si si varza usor calita sunt o combinatie delicioasa. Se serveste ca garnitura la diverse preparate din carne.

Ingrediente pentru piureul irlandez cu cartofi si varza


1 kg de cartofi
4 felii de bacon prajit
o varza mica feliata
50 ml lapte
20 grame unt
sare
piper.

Cum se prepara piureul irlandez cu cartofi si varza

Curata si taie cartofii in sferturi si pune-i la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, scurge-i bine.

Incinge apoi tigaia si prajeste baconul tocat in cubulete mici. Lasa pe foc pana devine crocant. Scoate baconul pe un prosop din hartie. Adauga in tigaie varza tocata si lasa pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga apoi varza, aproape tot baconul, laptele si untul peste cartofii fierti. Amesteca bine pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper.

Cum se serveste piureul irlandez cu cartofi si varza

Piureul irlandez cu cartofi si varza se serveste cu putin bacon prajit pe deasupra. Se poate servi ca garnitura la diverse preparate din carne.
 

  •   2012-03-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii