Aperitive

#placinta #branza #vinete #oregao

Placinta cu branza si vinete

placinta cu branza si vinete este delicioasa si se prepara repede. Pentru acest fel de mancare poti folosi si un cascaval mai moale. Se poate servi atat simpla, cat si cu salata si parmezan ras.

 

Ingrediente pentru placinta cu branza si vinete

 

  • 90 ml ulei de masline
  • 2 vinete
  • 150 grame branza
  • 60 grame smantana
  • 3 oua
  • 150 grame rosii
  • oregano
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara placinta cu branza si vinete

 

Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Unge o tava de copt cu putin ulei. Taie vinetele pe jumatate si ungele pe ambele parti cu ulei de masline. Presara sare si piper si pune-le in tava. Da tava la cuptor timp de 40 de minute.

Cand sunt gata, scoate vinetele din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Da focul mai mic si lasa in continuare sa se incalzeasca cuptorul.

Intr-un bol, amesteca feta cu branza, smantana, oua si putin piper. Amesteca totul bine pana obtii o pasta consistenta. Aranjeaza feliile de vinete in alta tava si umple fiecare felie de vanata cu rosii si putin oregano.

Toarna si compozitia cu branza si mai adauga putin oregano. Da tava la cuptor, timp de 30 de minute. Cand este gata, scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

 

Cum se serveste placinta cu branza si vinete

 

Placinta cu branza si vinete se serveste ca atare. Mai poti presara pe deasupra si putin parmezan ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului