Placinta cu carne este o alegere inspirata pentru meniul de Anul Nou. Prepara si tu acest aperitiv si surprinde-ti invitatii cu aceasta reteta clasica.
Ingrediente placinta cu carne
1 lingura de ulei de masline;
1 ceapa rosie, fin taiata;
2 catei de usturoi, pisati;
1 1/2 cana de pesmet;
500 g carne de vita tocata;
250 g de carne de porc, tocata;
1 ou, batut;
1 lingura de mustar boabe;
2 linguri sos Worcestershire;
3/4 cana sos de rosii;
2 linguri zahar brun;
Cum se prepara placinta cu carne
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava de copt cu putin unt. Caleste ceapa si usturoiul la foc mediu. Amesteca ceapa, pesmetul, carnea, oul, mustarul, jumatate din sosul de rosii si tot sosul Worcestershire intr-un vas, apoi toarna compozitia in tava. Niveleaz-o cu o lingura.
Intr-un vas mic, amesteca zaharul si restul de sos de rosii. Toarna compozitia peste carne si da la cuptor timp de 60 de minute.
Cum se serveste placinta cu carne
Serveste placinta cu carne alaturi de o garnitura de piure de cartofi si o salata verde.
Foto:taste.com.au