Placinta cu peste este satioasa, consistenta, ideala pentru zilele racoroase de toamna. Este cremoasa si usor de preparat. Se serveste simpla.


Ingrediente pentru placinta cu peste


1 ceapa tocata
800 grame file de peste
150 ml vin alb
sucul de la o lamaie
125 grame unt
150 grame ciuperci tocate
225 ml smantana
10 grame mustar
1 kg cartofi
10 grame mix de ierburi
sare
piper.


Cum se prepara placinta cu peste


Intr-o tava aseaza un strat de ceapa tocata, apoi un strat de peste. Toarna deasupra vinul si sucul de lamaie. Adauga 100 grame unt si asezoneaza cu sare si piper. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 30 de minute.

Topeste restul de unt intr-o tigaie si caleste ciupercile. Asezoneaza cu sare si piper. Tranfera pestele in alta tava.

Peste ceapa adauga smantana si mai da la cuptor pentru 15 minute. Adauga apoi mustarul, ierburile si ciupercile. Toarna sosul peste pestele din tava. Deasupra adauga cartofii fierti si pasati.

Da tava la cuptor pentru 40 de minute.


Cum se serveste placinta cu peste


Placinta cu peste se serveste ca atare.
 

  •   2012-10-17
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.