Aperitive

#placinta #pui #praz #aluat

Placinta cu pui si praz

Placinta cu pui si praz este o alegere potrivita pentru momentele in care ai multi invitati la masa . O poti servi ata simpla, cat si cu alte aperitive.
 

Ingrediente pentru placinta cu pui si praz
 

  • 30 ml ulei de masline
  • 400 grame piept de pui
  • 30 grame unt
  • 3 bucati de praz
  • 30 grame faina
  • 130 ml vin alb
  • 200 ml supa de pui
  • 100 grame crema de branza
  • patrunjel
  • aluat.


Cum se prepara placinta cu pui si praz
 

Incalzeste uleiul de masline si prajeste pieptul de pui pana se fragezeste, timp de 10 - 15 minute. Scoate pui din tigaie si scurge-l de ulei. Adauga apoi in aceeasi tigaie untul. Caleste prazul, timp de 5 minute.

Adauga faina si amesteca bine ingredientele. Adauga apoi vinul si supa de pui si lasa pe foc pana fierbe. dauga in compozitie crema de branza. Amesteca bine, pana se incorporeaza.

Pune si puiul si patrunjelul. Toarna apoi compozitia intr-o tava de cuptor. Las-o sa se raceasca putin.

Unge marginea tavii cu putin ulei de masline. Adauga apoi deasupra prima foaie de aluat. Unge aluatul cu putin ulei de masline. Adauga apoi si a doua foaie de aluat si undeg din nou cu ulei de masline.

Da tava la cuptor, timp  de 35 - 40 de minute.
 

Cum se serveste placinta cu pui si praz
 

Placinta cu pui si praz se serveste ca atare.

  •   2010-10-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii