Aperitive

#ardei #branza #placinta #dovlecei #sunca #unt #sparanghel

Placinta cu sunca si branza

Placinta cu sunca si branza este un preparat satios, potrivit pentru a fi servit la pranz. De asemenea, este un preparat pe care il poti lua in pachetelul zilnic pentru serviciu.
 

Ingrediente pentru placinta cu sunca si branza
 

  • 1 1/2 cana faina
  • 125 grame unt
  • 1 lingura apa
  • 2 dovlecei , feliati
  • 1 ardei gras rosu, feliat
  • 1 legatura sparanghel , taiat
  • 150 grame sunca
  • 125 grame branza rasa
  • 4 oua batute
  • 300 gr smantana.
     

Cum se prepara placinta cu sunca si branza
 

Amesteca faina si untul cu ajutorul unui blender pana cand obtii o compozitie zgrumturoasa. Adauga apa si apoi amesteca din nou, pentru a avea o compozitie neteda. Framanta apoi aluatul obtinut si intinde-l in tava. Pune apoi aluatul la rece jumatate de ora.

Incinge gratarul si pune pe el dovleceii, ardeiul gras si sparanghelul. Tine legumele cam 2-3 minute pe fiecare part, apoi da-le deoparte.

Scoate aluatul si pune peste el sunca, branza si legumele facute la gratar. Amesteca ouale cu smantana, apoi adauga-le sare si piper. Toarna compozitia peste legume, branza si sunca. Da tava la cuptor 15 minute la 220 grade Celsius. Micsoareaza temperatura din cuptor la 190 grade si lasa placinta sa se faca in jur de o ora.
 

Cum se serveste placinta de sunca si branza
 

Placinta de sunca si branza se serveste ca atare sau cu o salata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete