Aperitive

#ulei #oua #branza #urzici

Placinta cu urzici

Placinta cu urzici este un preparat care se face intr-un timp relativ scurt, in aproximativ 40 de minute. Preparatul este potrivit pentru sezonul de primavara si poate fi servit ca aperitiv sau la desert.

Ingrediente pentru placinta cu urzici
 

  • 1 kg de urzici
  • 350 gr branza
  • ½ cana ulei
  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
     

Cum se prepara placinta cu urzici
 

Spala foarte bine urzicile, apoi taie-le marunt.

Bate ouale, apoi toarna peste ele ulei si amesteca. Adauga faina si praful de copt. Pune si urzicile si amesteca pentru a obtine o compozitie omogena.

Pregateste o tava tapetata cu faina, apoi toarna compozitia. Da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 170 de grade Celsius.
 

Cum se serveste placinta cu urzici
 

Se serveste dupa ce ajunge la temperatura camerei.
 

  •   2011-03-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii