Placinta de miel, spanac si branza este un preparat satios, potrivit pentru o masa copioasa . Pregateste aceasta placinta cu carne atunci cand vrei sa faci o surpriza frumoasa familiei tale.
 

Ingrediente pentru placinta de miel, spanac si branza
 

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 400 gr carne de miel , maruntita
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 300 gr frunze baby spanac
  • 1 cana branza ricotta
  • 4 albusuri de ou, batute usor
  • 2 linguri marar proaspat, taiat
  • 1/4 cana branza parmezan rasa
  • 2 foi placinta
  • frunze de salata verde.
     

Cum se prepara placinta de miel, spanac si branza
 

Unge o tava cu ulei si pune o hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius . Incinge uleiul intr-o tigaie si pune carnea de miel si usturoiul. Amesteca si prajeste 5 minute. Adauga spanacul si lasa-l cam 2 minute, pana cand frunzele se inmoaie. Pune apoi compozitia intr-o strecuratoare si las-o cam 10 minute pentru a se raci. Apasa cu prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.

Pune apoi carnea intr-un castron, adauga branza ricotta, albusurile, mararul, feta si parmezanul. Pune piper dupa gust si apoi amesteca. Intinde amestecul pe o foaie de placinta intinsa in tava. Acopera cu o alta foaie de placinta. Unge-o cu ulei si da tava cuptor pentru 50 de minute.
 

Cum se serveste placinta de miel, spanac si branza
 

Placinta de miel, spanac si branza se serveste rece, cu salata.



Sursa foto: theosmetrorestaurant.com
 

  •   2011-10-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii