Daca iti place sa mananci peste, poti folosi un file din carne alba pentru a pregati o placinta gustoasa si hranitoare.
Ingrediente pentru placinta de peste si cartofi
- 200 gr file din peste (carne alba), fara oase
- 200 gr file de somon fara oase
- 450 gr lapte
- 750 gr cartofi, decojiti, taiati
- 100 gr unt
- 2 linguri faina
- 150 gr mazare
- 1 lingura patrunjel proaspat
- 3 oua fierte tari, taiate
- 1/2 lamaie
-
50 gr branza cheddar , rasa.
Cum se prepara placinta de peste si cartofi
Pune pestele intr-o tava, da-l cu sare si piper, apoi toarna peste el laptele. Acopera cu o folie si da-l la cuptor 15 minute, la 170 grade Celsius. Scoate pestele, apoi faramiteaza carnea dupa ce s-a racit.
Fierbe cartofii in apa cu sare, scurge si pastreaza-i calzi. Topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amesteca. Toarna laptele ramas in tava si fierbe pana obtii un sos gros. Adauga pestele, mazarea, patrunjelul, ouale, sucul de la lamaie, sare si piper. Pune compozitia in tava si netezeste.
Toarna 50 ml lapte peste cartofi, adauga untul ramas si fa un piure. Adauga-l in tava si presara branza. Pune placinta in cuptor 25 de minute.
Cum se serveste placinta de peste si cartofi
Se serveste calda.
Sursa foto: mydish.co.uk
Autor: Andra Rotaru