Placinta de spanac cu ardei este un preparat gustos si satios, ideal pentru o cina in familie. Se prepara rapid si se serveste ca atare.

Ingrediente pentru placinta de spanac cu ardei


600 grame rosii
30 ml ulei de masline
2 ardei rosii, feliati
10 grame zahar
4 catei de usturoi
500 grame spanac
1 ceapa tocata
75 grame pesmet
100 grame migdale
30 ml vin rosu
sare
piper.

Cum se prepara placinta de spanac cu ardei

Toaca rosiile si indeparteaza semintele. Adauga rosiile intr-o cratita si lasa pe foc pana cand rosiile incep sa lase suc. Da apoi in clocot si mai lasa pe foc pana sucul se reduce la jumatate.

Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si calete ardeii cateva minute. Adauga jumatate din usturoiul maruntit. Adauga apoi si rosiile si zaharul si lasa pe foc timp de 15 minute.

Incinge cuptorul la 200 de grade si unge o tava cu ulei si tapeteaza cu hartie de copt. Toaca spanacul si adauga intr-o tigaie. Acopera cu capac si lasa pe foc pana cand spanacul s-a inmuiat. Scurge apoi spanacul bine.

Caleste ceapa si restul de usturoi si amesteca cu spanacul si restul de ingrediente. Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 20 de minute.

Cum se serveste placinta de spanac cu ardei

Placinta de spanac cu ardei se serveste ca atare.
 

  •   2012-03-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii