Placinta de spanac este o gustare delicioasa, pe care o poti face oricand, pentru familie sau musafiri .

Ingrediente pentru placinta

1/2 cana orez basmat
300 gr spanac
100 gr feta, sfaramata
50 gr parmezan, ras
1/2 cana marar
5 cepe verzi taiate fin
3 oua batute usor
50 gr seminte susan
12 foi pentru patiserie
50 gr unt topit
1 lingurita seminte susan sau mac

Cum se prepara placinta cu spanac

Clateste orezul in apa, scurge-l si pune-l intr-o oala cu 1 1/2 cani apa. Fierbe-l pana da in clocot, acopera, da focul mai mic si lasa la fiert inca 15 minute.

Toarna apa fiarta peste spanac, scurge rapid, toarna apa rece, scurge iar, apoi taie-l si amesteca-l cu orezul, branza, mararul, ceapa, ouale si susanul. Adauga sare si piper.

Unge jumatate de foaie de aluat cu unt, apoi adauga inca 5 straturi unse. Adauga 1/4 din compozitia de orez si inchide foile. Unge cu unt si da-le su susan. Repeta cu restul foilor de placinta. Da placinta la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute. In ultimele 10 minute acopera cu folie de copt.

Cum se serveste

Se serveste rece sau calda

Foto: americastestkitchen.com
 

  •   2012-02-14
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.