Pentru un pranz usor sau un simplu aperitiv , prepara o mancare de praz cu un sos vinaigrette .

Ingrediente pentru praz cu sos vinaigrette
 

  • ½ kg praz, taiat
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri otet balsamic din vin alb
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 oua fierte, tari, taiate marunt
  • 1 legatura de arpagic maruntit
     

Cum se prepara prazul cu sos vinaigrette
 

Pune prazul in apa fiarta si lasa-l doar cateva minute, cat sa devina fraged. Apoi scoate-l, trece-l printr-un jep de apa rece si scurge-l bine.

Pune intr-un blender mustarul, 4 linguri de apa calda, otetul balsamic, sare si piper. Porneste aparatul, pentru a obtine un sos. Apoi toarna in sos, treptat, uleiul de masline, tinand aparatul pornit, astfel incat sa obtii o emulsie.
 

Cum se serveste prazul cu sos vinaigrette
 

Aseaza prazul pe o farfurie si toarna peste el sosul din blender. Pe deasupra adauga ouale maruntite si arpagicul.

  •   2011-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii