leurda sau usturoiul salbatic poate fi folosita intr-o reteta de primavara a unui preparat frantuzesc. quiche este un fel de placinta foarte gustoasa, pe baza de aluat, oua si smantana, cu diverse umpluturi .

Ingrediente pentru quiche cu leurda
 

  • 170 gr faina
  • 60 gr ulei
  • 1 lingura de unt
  • sare si apa
  • Pentru umplutura
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 120 gr branza de capra
  • 120 gr leurda
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara quiche cu leurda
 

Incinge cuptorul la 220 grade Celsius.

Amesteca faina cu uleiul, untul, sarea si apa, astfel incat sa obtii un aluat. Pune-l in frigider 30 de minute, apoi intinde-l intr-o tava. Da-l la cuptor pentru 10 minute, pe raftul de sus.

Bate bine ouale, apoi adanga smantana si branza de capra. Pune sare si piper dupa gust. Taie marunt leurda si apoi caleste-o in putin ulei, intr-o tigaie, pana cand se inmoaie.

Adauga leurda in compozitia de branza, apoi toarna intreaga compozitie peste aluatul facut. Da placinta la cuptor si las-o pana cand capata o culoare aurie. Quiche-ul este gata cand partea de sus s-a intarit putin.
 

Cum se serveste quiche cu leurda
 

Se serveste cald sau rece.
 

  •   2011-03-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii