Quiche -ul de morcovi si ceapa poate constitui un aperitiv, dar si un fel principal satios si foarte gustos. In plus, acest preparat arata foarte bine si este potrivit pentru o masa speciala.
 

Ingrediente pentru de morcovi si ceapa
 

  • o foaie pentru placinta
  • 3 linguri unt
  • 3 cepe tocate
  • 3 morcovi maruntiti
  • 2 linguri faina
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana branza elvetiana, rasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita salvie uscata, tocata
  • 1 lingurita condimente
  • 1 lingura arpagic uscat, taiat
  • 1 lingurita patrunjel uscat, tocat.
     

Cum se prepara quiche-ul cu morcovi si ceapa
 

Pune foaia de placinta intr-o tava si da-o la cuptor 10 minute la 235 grade Celsius.

Pune untul intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii cam 7 minute, pana cand s-au inmuiat. Ia-i de pe foc, adauga faina si apoi restul ingredientelor. Pune iar tigaia pe foc si lasa mancarea sa se faca pana cand branza s-a topit.

Toarna intreaga compozitie peste foaia de placinta, apoi da placinta la cuptor 30 de minute, la 180 grade Celsius, pana cand a capatat o forma ferma.
 

Cum se serveste quiche-ul cu morcovi si ceapa
 

Se serveste feliat, la temperatura camerei.


Sursa foto: seattlepi.com
 

  •   2011-09-26
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.