Quiche-ul este una dintre cele mai gustoase si mai elegante preparate frantuzesti. Foloseste rosiile proaspete ale verii pentru a pregati un quiche de rosii.
Ingrediente pentru quiche de rosii
- 2 rosii coapte bine
- blat pentru placinta
- 4 oua
- 1 ½ cani lapte
- 2 cani branza rasa
- 2 cani ceapa taiata
- 1 ¼ lingurita sare
-
¼ lingurita piper negru macinat.
Cum se prepara quiche-ul cu rosii
Bate bine ouale. Adauga peste ele intr -un castron laptele, branza, ceapa, sarea si piperul, precum si una dintre cele doua rosii feliate. Amesteca bine pentru a obtine compozitia pentru quiche. Toarna compozitia peste blat si da totul la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade Celsius.
Adauga apoi feliile proaspete de la cea de-a doua rosie, adauga sare si piper si lasa in continuare placinta sa se faca inca vreo 25 de minute. Placinta este gata cand o incerci cu o scobitoare si aceasta iese afara curata.
Cum se serveste quiche-ul de rosii
Scoate tava din cuptor si lasa placinta sa stea 10 minute la temperatura camerei. Apoi serveste.