Dovleceii marinati pot fi facuti in perioada de post, dar si in alte perioade din an, fiind un aperitiv simplu si hranitor. Foloseste otet si ulei pentru marinata , usturoi, oregano si patrunjel pentru a condimenta acest sos.
Ingrediente pentru dovlecei marinati
- 650 gr dovlecei feliati
- 2 linguri patrunjel, tocat
- ½ cana ulei de masline
- 2 catei de usturoi , tocati
- ½ lingura oregano uscat
- 2 linguri otet
-
sare si piper
Cum se prepara dovleceii marinati
Incinge 4 linguri de ulei intr-o tigaie si soteaza feliile de dovlecei pana cand capata o culoare aurie. Apoi scoate-i din tigaie, pune peste ei oregano si sare si lasa-i sa se raceasca.
Intr-un castron, amesteca uleiul ramas, usturoiul, otetul, patrunjelul si piperul. Pune intr-un recipient, precum un borcan de sticla, cate o felie de dovlecel, apoi toarna putin din marinata din castron, alta felie de dovlecel si tot asa pana cand ai asezat toti dovleceii in straturi, cu marinata. Acopera recipientul cu un capac si da-l la frigider pentru 2 sau 3 zile.
Cum se servesc dovleceii marinati
Se servesc la temperatura camerei, ca aperitiv.