Chiftelutele de pui cu mujdei de hrean sunt aromate si foarte gustoase. Mujdeiul de hrean are un gust picant, potrivit cu chiftelutele de pui. Aceste chiftelute se servesc calde, alaturi de o salata de rosii sau castraveti.
Ingrediente pentru chiftelutele de pui cu mujdei de hrean
- 50 grame pesmet
- 500 grame piept de pui
- 1 ceapa verde tocata
- 30 grame iaurt
- 2 albusuri
- 20 ml ulei de masline
-
usturoi
- paprika
-
sare
- piper.
Pentru mujdeiul de hrean:
- 20 grame iaurt
- 20 grame hrean ras
- 1 catel de usturoi tocat
- sare.
Cum se prepara chiftelutele de pui cu mujdei de hrean
Intr-un bol amesteca carnea tocata de pui, ceapa verde , iaurtul, condimentele, albusul si pesmetul. Amesteca bine pana obtii o pasta consistenta. Formeaza apoi chiftelutele.
Intr-o tigaie incinge uleiul de masline. Prajeste chiftelutele cateva minute pe fiecare parte, pana sunt bine facute.
Pentru mujdei, amesteca iaurtul cu hreanul, usturoiul si sarea. Da mujdeiul la frigider cateva minute.
Cum se servesc chiftelutele de pui cu mujdei de hrean
Chiftelutele de pui se servesc calde, cu mujdei de hrean pe deasupra.