Chiftelutele de ton cu sos de marar sunt foarte dietetice si usor de preparat. Le poti servi atat calde, cat si reci, cu sos de marar pe deasupra. Le poti servi si cu o salata din legume proaspete.
Ingrediente pentru chiftelutele de ton cu sos de marar
- 350 grame ton in suc propriu
- 50 grame pesmet
- 1 ceapa verde tocata
- 1 ardei rosu mic tocat
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 10 grame coaja rasa de lamaie
- 20 grame unt.
Pentru sosul de marar:
- 50 ml supa de pui
- 10 ml suc de lamaie
- 10 grame marar uscat.
Cum se prepara chiftelutele de ton cu sos de marar
Intr-un bol amesteca tonul cu pesmetul, ceapa verde , ardeiul rosu, oul, laptele si coaja de lamaie. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Formeaza apoi chiftelutele.
Intr-o tigaie incinge untul. Pune la prajit chiftelutele. Lasa cam 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru sos, incalzeste supa de pui. Adauga sucul de lamaie si mararul. Lasa pe foc pana se incalzeste bine.
Cum se prepara chiftelutele de ton cu sos de marar
Aseaza chiftelutele pe un platou. Deasupra toarna sosul de marar.