Aperitive

#paine #usturoi #ulei #patrunjel

Retete simple: paine prajita cu usturoi

Una dintre cele mai apetisante aperitive pe care le astepti la restaurant este acele bucatele de class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="http://www.acasa.ro/ paine " title="paine">paine " title="paine">paine prajita, frecata cu usturoi si condimentata cu ierburi aromatice. Poti face asa ceva si la tine in bucatarie, pentru a te rasfata cu o gustare savuroasa.

Ingrediente pentru paine prajita cu usturoi
 

  • 1 paine de buna calitate
  • ½ cana unt nesarat, moale
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • ¼ cana Parmezan (optional)
     

Cum se prepara painea prajita cu usturoi
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Taie painea in jumatate, pe lungime. Intr-un castron, amesteca usturoiul cu untul si patrunjelul, apoi intinde compozitia pe miezul de paine. Pune apoi painea intr-o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute.

Apoi scoate tava si presara pe paine Parmezanul. Apoi da paine inapoi la cuptor si las-o foarte putin, in jur de un minut, pana cand painea capata culoare, iar branza se topeste, fara sa se arda.

Reclama in inchide in secunde

×

Apoi scoate painea si las-o sa se raceasca cateva minute.
 

Cum se serveste painea prajita cu usturoi
 

Taie-o felii si serveste-o intr-un cosulet.

  •   2011-05-02
  •   3193 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului