Pentru serile tarzii de vara, cand nu stii ce sa mai gatesti la cina, iti oferim o reteta delicioasa de orez, preparat intr-o maniera inedita.

Ingrediente pentru risotto al vino rosso

250 g orez

1 ceapa medie

1 catel usturoi

2-3 frunze salvie

500 ml supa de legume

500 ml vin rosu

100 g unt

100 g parmezan

sare

Cum se prepara risotto al vino roso

Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi lasa-le sa se rumeneasca usor. Pune salvia si toarna orezul spalat.

Amesteca bine in tigaie, astfel incat untul sa patrunda in tot orezul. Toarna jumatate din cantitatea de vin si un polonic din supa calda, apoi continua sa amesteci, ca nu cumva sa se lipeasca orezul.

Adauga restul de vin si supa si lasa orezul sa mai fiarba, circa 30 de minute, apoi adauga sare dupa gust.

Cum se serveste risotto al vino roso

Serveste risoto cald cu parmezan ras deasupra.

Foto: nonna-papera.blogspot.com
 

  •   2012-06-18
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.