Aperitive

#dovlecei #rosii #usturoi

Rondele de dovlecei cu rosii la cuptor

In sezonul cald sunt la mare cautare preparatele pe baza de legume. Rondelele de dovlecei cu rosii la cuptor sunt alegerea potrivita atunci cand iti doresti sa mananci ceva usor si sanatos.

 

Ingrediente pentru dovlecei cu rosii la cuptor

 

  • 1, 5 kg rosii cherry
  • 9 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 60 grame ulei de masline
  • cimbru
  • 2 dovlecei, taiati rondele
  • 100 ml apa
  • praf de copt
  • busuioc
  • 50 grame muguri de pin
  • 50 grame capere
  • 50 grame masline
  • o lamaie.


Cum se prepara dovleceii cu rosii la cuptor

 

Preincalzeste cuptorul la 400 de grade. Intr-o tava de cuptor amesteca rosiile cu 4 catei de usturoi, zahar, sare, 3 lingurite de ulei de masline si cimbru. Da tava la cuptor, timp de 30 de minute, pana cand rosiile s-au copt.
Intr-o tigaie incalzeste doua linguri de ulei de masline. Intre timp, aseaza feliile de dovlecel intr-o tava si adauga si un praf de sare. Adauga apa, praful de copt si busuiocul. Pune tava cu dovlecei la cuptor, pana cand apa se evapora complet, timp de 15 - 20 de minute. Cand sunt gata, transfera dovleceii in alta tava.

Incalzeste restul de ulei de masline si adauga si 5 catei de usturoi. Adauga apoi mugurii de pin si amesteca bine, timp de 3-4 minute, pana cand toate ingredientele se prajesc frumos. Adauga caperele si mai lasa pe foc timp de un minut. Adauga apoi si maslinele. Amesteca toate ingredientele bine. Cu ajutorul unei linguri adauga si rosiile in aceasta compozitie. Adauga sarea si piperul si amesteca bine.

In tava de copt, aranjeaza feliile de dovlecel pe un singur rand. Adauga apoi pe fiecare felie de dovlecel o cantitate consistenta din compozitia cu rosii si sucul ramas de la acestea. Da tava la cuptor, timp de 10 minute. Cand sunt gata, adauga si sucul de lamaie peste feliile de dovlecel.

 

Cum se servesc dovleceii cu rosii

 

Dovleceii cu rosii la cuptor se servesc calzi, ca garnitura la preparatele din carne. Ii mai poti servi si ca atare, cu parmezan ras.

Sursa foto : fingerlakesfeasting.com

  •   2010-06-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii