Aperitive

#rosii #pesmet #ulei #usturoi

Rosii Cezanne cu pesmet la cuptor

Rosiile Cezanne la cuptor cu pesmet sunt o varianta de aperitive pentru o masa festiva , dar si pentru o masa obisnuita, in familie. Rosiile sunt marfumate cu ierburi aromatice si stropite cu ulei de masline.

Ingrediente pentru rosii Cezanne cu pesmet la cuptor
 

  • 10 rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 varf de cutit de piper   
     

Cum se prepara rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor
 

Spala bine rosiile, sterge-le si taie-le in jumatate. Presara o cantitate generoasa de sare pe un tocator de lemn sau pe o tava si aseaza rosiile in sare, cu partea taiata in jos. Lasa-le asa 10 minute, apoi strange-le usor, pentru a elimina excesul de apa sau semintele.

Incalzeste cuptorul la 235 de grade Celsius. Unge o tava mare cu ulei. Taie usturoiul fin si toaca patrunjelul si busuiocul. Pune intr-un castron patrunjelul , usturoiul, busuiocul si piperul si amesteca-le bine.

Aseaza rosiile in tava, cu jumatatile taiate in sus. Unge fiecare rosie cu amestecul din castron, toarna apoi ulei de masline peste rosii si presara-le cu pesmet.

Da rosiile la cuptor pentru 25 de minute.
 

Cum se servesc rosiile Cezanne cu pesmet la cuptor


Se servesc imediat.

  •   2011-01-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii