Aperitive

#vita #rosii #rosii umplute #carne de vita # retete rosii

Rosii umplute cu carne de vita

Daca ai rosii coapte pe care vrei sa le folosesti intr-un mod diferit, de ce nu ai face cateva aperitive din carne tocata de vita , condimente si branza? Este un preparat delicios si hranitor, care va fi in mod sigur pe placul tuturor.
 

Ingrediente pentru rosiile umplute cu carne de vita
 

  • 6 rosii
  • 450 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa taiata
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana orez gatit
  • 1/2 cana branza Cheddar , rasa
  • 1 ou batut usor.
     

Cum se prepara rosiile umplute cu carne de vita
 

Taie rosiile in partea de sus pentru a le scoate "capacul". Scobeste cu grija pulpa. Pune deoparte pulpa de rosii.

Pune intr-o tigaie carnea de vita cu ceapa si putin ulei si caleste-le pana cand carnea isi schimba culoarea. Scurge apoi uleiul si adauga busuiocul, sarea si piperul, apoi o cana de pulpa de rosii. Lasa totul la fiert pana cand da in clocot. Da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca 10 minute, pana cand tot lichidul s-a evaporat.

Adauga orezul, branza si oul. Amesteca totul pentru a avea o compozitie omogena. Pregateste o tava pentru cuptor, dandu-o cu putin ulei. Umple rosiile cu umplutura din tigaie si apoi pune-le in tava. Lasa-le la cuptor pentru 20 de minute, la 195 grade Celsius.
 

Cum se servesc rosiile umplute
 

Se servesc imediat.

  •   2011-08-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii