Rosiile umplute cu sunt un aperitiv gustos, potrivit pentru persoanele care vor o gustare usoara. Poti face aceasta reteta si de post, daca renunti la branza.
Ingrediente pentru cu couscous
- 4 rosii mari
- 1 ½ cana supa de legume
- ½ cana rosii uscate (fara ulei)
- 1 cana couscous negatit
- ¼ cana branza rasa ( mozzarella sau )
- ¼ cana busuioc proaspat, tocat
- 2 lingurite frunze de menta proaspate, tocate
-
¼ lingura piper negru
Cum se prepara rosiile umplute cu couscous
Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Taie rosiile pe jumatate, scoate pulpa cu grija si pune deoparte continutul. Usuca rosiile bine cu ajutorul unui prosop de bucatarie de hartie.
Pune intr-o tigaie supa de legume si rosiile uscate si lasa-le la foc pana cand incep sa fiarba. Ia tigaia de pe foc si pune in ea couscousul. Acopera cu un capac si lasa sa stea 5 minute. Apoi adauga branza, busuiocul, menta si piperul. Apoi toarna inapoi pulpa in cavitatea rosiilor, cu restul compozitiei.
Pune rosiile intr-o tava de ulei, la cuptor, pentru 15 minute. Rosiile ar trebui sa fie inca tari si sa-si mentina forma.
Cum se servesc rosiile umplute cu couscous
Se servesc imediat.