Rulada cu peste este un preparat aromat, cu multe condimente. Este ideala ca aperitiv pentru masa de Florii. O poti pregati chiar si cu cateva zile inainte si o poti depozita la rece. Se serveste alaturi de alte aperitive , cu salata verde.
Ingrediente pentru rulada de peste
- 200 grame pesmet
- 1 kg file de peste
- 1 ceapa
- 100 ml ulei
- 10 grame margarina
- 1 paine decojita
- boia iute
- nucsoara
- ienibahar
- cuisoare
-
sare
- piper.
Cum se prepara rulada de peste
Spala bine pestele si dezoseaza-l. Da apoi pestele prin masina de tocat . Intr-o tigaie incinsa caleste ceapa. Adauga pestele tocat, jumatate din cantitatea de pesmet, sarea si condimentele.
Mai lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi margarina si amesteca bine, pana obtii o pasta omogena.
Taie painea decojita in felii. Aseaza feliile unele langa altele si stropeste-le cu putin ulei. Peste felii aseaza uniform compozitia cu peste. Ruleaza painea si leaga la capete cu o ata.
Pune rulada in tigaie incinsa si perpeleste timp de cateva minute. Scoate rulada si tavaleste-o prin restul de pesmet.
Cum se serveste rulada de peste
Rulada de peste se serveste ca atare, atat calda, cat si rece, alaturi de alte aperitive.