Aperitive

#somon #branza #smantana #mustar

Rulouri cu somon afumat

Rulourile cu fumat sunt gustoase si au o aroma aparte. Sunt usor de realizat si ideale pentru mesele festive de sarbatori. Se servesc pe un platou ornat cu frunze de salata verde, masline si branzeturi.

Ingrediente pentru rulourile cu somon afumat
 

  • 200 ml apa
  • 100 grame unt
  • 130 grame faina
  • 4 oua
  • 20 grame seminte de mac
  • 250 grame somon afumat
  • 250 grame crema de branza
  • 60 grame smantana
  • 10 grame mustar
  • 1 catel de usturoi
  • sare.

 

Cum se prepara rulourile cu somon afumat
 

Intr-o cratita amesteca apa cu untul si sarea. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Ia cratita de pe foc si adauga treptat faina, amestecand continuu. Amesteca bine, pana cand totul este bine combinat.

Pune cratita din nou pe foc si lasa cateva minute la foc potrivit. Rastoarna apoi compozitia intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer, amesteca compozitia timp de 2 minute. Adauga apoi ouale, cate unul o data. Amesteca bine compozitia inainte de a adauga urmatorul ou. Amesteca apoi bine compozitia, pana cand este bine legata si fina.

Trasfera apoi aluatul intr-o punga. Taie unul dintre colturile pungii si, pe o tava unsa cu unt, formeaza gogosele de aluat. Presara pe deasupra gogosilor semintele de mac. Da tava la cuptor, timp de 20 - 30 de minute.

Cu ajutorul unui cutit fa o gaura in fiecare gogoasa. Mai tava din nou la cuptor timp de 10 minute, la foc mic. Cand sunt gata, scoate gogosile si lasa-le sa se raceasca.

Intre timp, intr-un blender amesteca somonul afumat cu crema de branza, smantana, mustarul si usturoiul. Amesteca toate ingredientele bine, pana obtii o pasta fina.

Umple apoi fiecare gogoasa cu o lingurita din compozitia cu somon. Aseaza rulourile pe un platou ornat cu frunze de salata verde.
 

Cum se servesc rulourile cu somon afumat
 

Rulourile cu somon afumat se servesc ca atare, alaturi de alte aperitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete