Aperitive

#salam #salam de casa #legume

Salam de casa cu legume

Daca te-ai hotarat sa pregatesti salam acasa, nu ocoli nici reteta cu legume. Amestecul de carne si legume taiate se va transforma intr-un salam gustos si sanatos.
 

Ingrediente pentru salamul de casa cu legume:
 

3 kilograme de tocata (fie de porc in amestec cu vita, fie de pasare)
50 de grame de mujdei de usturoi
50 de grame de chimion
40 de grame de boia (amestec iute si dulce)
cateva legume crude, dupa preferinta ( ardei gras , ciuperci, ceapa, porumb, dovlecel)
sare si piper dupa gust
mate de vita sau porc, groase
1 litru vin
1 litru apa plata.
 

Cum se prepara salamul de casa cu legume:
 

Pregateste mujdeiul. Curata si apoi taie cuburi legumele.
Separat amesteca cele doua tipuri de carne.
Prepara o umplutura , incorporand pe rand in mixul de carne restul de ingrediente.
La sfarsit, adauga legumele taiate, amestecand usor.
Umple matele cu umplutura obtinuta si leaga-l la capete.Lasa-l la zvantat cateva zile intr-un spatiu bine aerisit si racoros.
Ai grija sa nu ramana goluri de aer, iar daca astfel de goluri au ramas, inteapa matul cu un ac si preseaza pentru a scoate aerul.
Pregateste un amestec de apa si vin si fierbe salamul in el. Lasa-l sa se raceasca, apoi pune-l sa se usuce, intr-un loc unde sa poata fi batut de curenti de aer . Daca vrei sa aiba un gust de afumat, il poti pune la fum.
Pastreaza-l intr-un spatiu racoros si bine aerisit.
 

Cum se serveste salamul de casa cu legume:
 

Se serveste ca atare, in sandwich-uri, impreuna cu paine si alte legume.
Il poti si praji sau adauga in omlete.

Pofta buna!
 

Sursa foto : cxc.ro

  •   2010-06-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii