Aperitive

#vinete #salata de vinete #culinar #reteta

Salata de vinete

Despre vinete se spune ca ar contine foarte multe vitamine si minerale , printre care A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu , zinc. De asemenea, vinetele au proprietati antianemice si antireumatice.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • doua - trei vinete
  • o ceapa medie
  • o lingura de maioneza
  • 5 - 6 linguri de ulei
  • sare.

Cum se prepara:

  • Vinetele se pun pe plita si se coc pe toate partile
  • Dupa ce s-au copt bine, vinetele se curata de coaja si se lasa la scurs timp de doua ore
  • Apoi se toaca (de preferat cu un tocator de lemn pentru ca inoxul le inegreste)
  • Se adauga pe rand ceapa, maioneza, uleiul si sarea.

Cum se serveste:

  • salata de vinete se tine cel putin o ora la frigider si se serveste rece, cu paine.
  •   2009-04-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii