Aperitive

#ulei de susan #retete sandvis #sandvis cu curcan #sandvis #jamie oliver #bucatari celebri # retete jamie oliver

Savurosul sendvis cu carne de curcan a la Jamie Oliver! O sa-ti lase gura apa!

Cine nu l-a privit macar o data cu placere pe celebrul chef Jamie Oliver gatind? Astazi iti propunem sa inveti de la el cum se face un sendvis din carne de curcan. Garantat, n-ai mai mancat niciodata asa ceva.

Sendvis cu carne de curcan

Sursa foto: jamieoliver.com

Ingrediente:

  • 250-300 g curcan la cuptor
  • 4 baghete medii
  • 1 radacina ghimbir
  • 1 catel usturoi
  • 2 legaturi patrunjel
  • ulei extravirgin
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingurita coaja de lime
  • 1 lingura zeama de lime
  • 4 linguri ketchup dulce
  • 1 castravete verde mic
  • 1 morcov mic
  • 2 frunze varza
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet
  • 2 conserve pate de pui
  • sare

Mod de preparare:

Pregateste in primul rand sosul de maioneza. Zdrobeste bine intr-un vas, cu pisalogul din lemn, doua felii de ghimbir si un catel de usturoi. Cand a devenit o pasta, adauga si o legatura de patrunjel si doua linguri de ulei extra virgin si continua sa zdrobesti. Adauga apoi trei linguri de maioneza si o lingura zeama de lamaie.

Intr-o tigaie, pune doua linguri de ulei si carnea de curcan taiata sau rupta in bucati, indiferent ca e piept sau pulpa. Poti folosi resturi ramase de la un curcan gatit la cuptor. Cand incepe sa se prajeasca, adauga coaja de lime si ketchupul si lasa sa se caramelizeze cateva minute pana cand devine crocant.

Separat, intr-un vas, da pe razatoarea mare un castravete verde, un morcov mic si putina varza. Toaca cateva fire de patrunjel si adauga cateva feliute subtiri de ghimbir. Condimenteaza cu sare si amesteca bine. Stroarce de zeama amestecul de legume, apoi adauga o lingura de ulei de susan, o lingura sos de soia si o lingura de otet.

Incalzeste baghetele in cuptor pentru 10 minute la 130 de grade Celsius. Taie-le pe din doua si unge-le cu pate de pui. Adauga bucatile de curcan, asaza un strat de maioneza, apoi amestecul de legume crude si cateva frunze de patrunjel. Peste, pune si cealalta felie de paine unsa si ea, de asemenea, cu pate de pui.

Sosul de maioneza il poti pastra in frigider o saptamana sau doua, cu conditia sa nu ii fi adaugat usturoi.

Cine este Jamie Oliver

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televizor intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

Sursa foto: jamieoliver.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare