Scones este denumirea oferita de britanici pentru diferite tipuri de biscuiti ( dulci sau sarati), care au o anumita forma si se servesc la micul dejun.

Ingrediente pentru scones sarati cu salvie si unt

700 g faina

150 g unt arahide

300 ml lapte batut

2 oua batute

3 lingurite praf de copt

1 lingurita bicarbonat

sare

1-2 crengute salvie

Finisare

1 ou

3 linguri lapte

Cum se prepara scones sarati cu salvie si unt

Amesteca mai intai ingredientele uscate (faina, praf de copt, bicarbonat, salvie tocata marunt si sare), aapoi adauga untul de arahide si incepe sa framanti.

Pune ouale si laptele si amesteca pana ce obtii un aluat omogen.

Intinde aluatul cu mana intr-o foaie de 2 centimetri, apoi decupeaza scones cu ajutorul formei speciale.

Pune biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-i cu amestecul de ou si lapte, apoi da-i la copt, la 180 de grade, circa 15 minute.

Cum se servesc scones sarati cu salvie si unt

Serveste scones alaturi de un iaurt, la micul dejun.

Foto: food52.com

  •   2012-08-08
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.