Aperitive

#piure #cartofi #peste afumat

Scordolea, piure de cartofi cu peste afumat

Scordoleaua este un fel traditional din Delta. Preparata din fumat , aceasta mancare este savuroasa si usoara in acelasi timp. Se poate servi atat ca aperitiv , cat si ca fel principal . Se prepara usor si este potrivita pentru mesele in aer liber alaturi de prieteni, voie buna si un pahar de vin alb.

 

Ingrediente pentru scordolea

 

  • 500 grame cartofi
  • 500 grame peste dezosat
  • 100 grame unt
  • 300 grame lapte
  • un galbenus
  • frunze de telina.


Cum se prepara scodoleaua

 

Se curata cartofii si se pun la fiert impreuna cu frunzele de telina. Dupa s-au fiert cartofii, se lasa putin si se zdobesc. Se adauga laptele si untul si se amesteca bine, pana se obtine un piure. Se adauga si galbenusul de ou si se amesteca din nou bine.

Pestele folosit pentru scordolea trebuie sa fie afumat si dezosat. Este recomandat sa folosesti crap, macrou sau hering. Pestele afumat se rupe in bucati potrivite. Se amesteca cu piureul din cartofi.

 

Cum se serveste scordoleaua

 

Scordoleaua se serveste ca aperitiv. La acest preparat merge si un pahar de vin alb rece.

  •   2010-08-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii