Aperitive

#smochine #alune #retete smochine #gorgonzolla

Smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure

Smochinele umplute cu gorgonzola si alune de padure sunt niste aperitive deosebite, care se pot regasi pe platourile unei petreceri sofisticate.


Ingrediente pentru smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure

 

  • 12 bucati smochine proaspete
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 150 g branza gorgonzola
  • 50 g alune de padure prajite


Cum se prepara smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure


Taie smochinele pe jumatate, apoi pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste smochinele cu otet balsamic si presara peste ele putina sare de mare.

Separat, pregateste un amestec din branza gorgonzola si alune de padure tocate marunt.

Asaza umplutura de gorgonzola pe fiecare jumatate de smochina. Pune tava la cuptor, la 180 de grade, circa 5 minute.


Cum se servesc smochine umplute cu gorgonzola si alune de padure


Serveste aceste aperitive calde.

Sursa foto: oprah.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului